Mijn lijst met blogs

zaterdag 29 juni 2013

Bommetje ???



Vandaag was het heel rustig op het net, waarschijnlijk door het droge, bijna zomerse weer!

En wat doe ik? quilten! Mijn top zit bijna in elkaar, en wordt erg leuk, zeker omdat we net deze week een vakantie naar Boulogne sur mer hebben besproken. Helemaal in de sfeer van mijn quilt. Tussendoor doe ik steeds een steekje of naadje. En Dora achtervolgt mij de hele dag in huis. Wanneer Wopke gaat grasmaaien kan ze niet kiezen, hem volgen of mijn quiltvorderingen bewaken ;-) Dat vervelende gordijn!



donderdag 27 juni 2013

Nee, geen dolfijn in de BOM



Het was één van de eerste blokken die ik maakte voor mijn nieuwe BOM, maar ik vind deze er toch niet goed in passen. De kleur grijs past toch niet in de quilt en heeft toch een iets te tropische sfeer.

Geen ramp, het wordt nu een miniquiltje, een pakketje voor het quilthuisje.

Verder ben ik heel blij met de reacties! De aanmeldingen stromen binnen, blijkbaar was er nog niet zoveel met dit thema. Wil je extra info, stuur mij dan een email. Vanmiddag ben ik er weer aan bezig in mijn atelier, en het is open dag, dus wil je de vorderingen zien, kom dan gerust langs.

dinsdag 25 juni 2013

weer drie visjes klaar



Het zijn er toch weer 3, met deze quilt heb ik wat met 3 ! Dat komt natuurlijk omdat ik drie van die enorm leuke licht blauwe dessin stofjes heb. De quilt wordt zo zomers, een echt vakantie sfeertje. Ik ben met het laatste blok bezig, dit weekend is de top vast klaar.

En wat leuk dat al zovelen zich hebben aangemeld voor deze BOM, die in oktober start, dat motiveert mij extra! Meer info over de BOM ? klik hier
Gelukkig heb ik voldoende stoffen ingekocht om deze originele stoffen in alle pakketjes te doen.

vrijdag 21 juni 2013

Inschrijven voor de nieuwe BOM "Aan de kust" kan vanaf nu!

De inschrijving is vanaf vandaag gestart, opgeven voor het 5e blok van de maandpakket kan van vanaf nu!


Aan de kust is een nieuw blok van de maand project dat in oktober gaat starten. Het is een quilt met als thema de kust en het strand, het brengt vooral de vakantieherinneringen boven. Het is een quilt in bij de zee passende kleuren (zandkleur, ecru, verschillende tinten blauw en rode accenten). Twee blokken van de quilt laat ik zien de andere blokken zijn nog een verrassing.

Tien maanden lang ontvang je een pakketje thuis met de beschrijving en alle materialen (stoffen en eventueel knoopjes), voor een deel van de quilt. Na 10 maanden is de top compleet. Laat je verrassen en doe mee met dit leuke project, deelname kan al vanaf 13,50 per maand. Opgeven kan nu al, klik hier

donderdag 20 juni 2013

Weer voor `aan de kust`



Ja, een strandweertje!  Voor mij wel met mijn nieuwe BOM. Afgelopen week was ik best wel druk met andere dingen, vandaag ga ik weer heerlijk quilten. Appliceren vind ik heel leuk, en het werken met deze blauwe tinten vind ik erg leuk. De quilt wordt nog leuker dan ik dacht, mede door ideetjes van een paar cursisten. De dames zitten al op mij te wachten en de volgende blokken, die ik jullie niet laat zien ga ik vandaag hopelijk afronden.

Heb je zin om langs te komen, dat kan hoor, ik ben vanmiddag ook open voor bezoekers van mijn atelier.

en wil je de laatste nieuwtjes uit mijn atelier volgen, volg mij dan ook op facebook

maandag 17 juni 2013

Bijzonder bruidspaar



Vandaag ga ik andere dingen doen, morgen ga ik weer verder met "aan de kust". De quilt vordert langzaam, we hebben het erg druk met andere, ook belangrijke dingen. Er zijn ook al wat blokken af die jullie nog niet te zien krijgen ;-)
Ik ben nu aan het knoopjes uitzoeken, voor op de hoeden en de hartjes voor op de strandhuisjes.


Gisteren is er in ons dorpje een bruiloft gevierd. Het gebeurt niet meer zo vaak in het prachtige kerkje, dus het was een bijzondere gebeurtenis. En heel bijzonder eraan is dat de bruidegom van 98 jaar oud in het huwelijk stapte met een jonge blom van 94!




zondag 16 juni 2013

Zomerse opening van atelier Hartendief




In de maanden juni en juli is het atelier open op vrijdagmiddag. Van 13 tot 16 uur ben ik daar aan het werk aan mijn nieuwe BOM, "Aan de Kust" Deze nieuwe BOM wordt een verrassingsproject, maar wanneer je in het atelier een kijkje komt nemen, is er vast iets meer van te zien ;-)

Kom gerust langs, bij voorbeeld wanneer je in de buurt op vakantie bent. Wil je graag langskomen maar schikt de vrijdagmiddag niet, maak dan even een afspraak met mij, dan zorg ik dat ik thuis ben!

Tijdens de open vrijdagmiddag zijn de charmpakketjes (promopacks) in de aanbieding. Eén voor 13,50, maar 2 voor 25 euro! Iedereen die voor minimaal 25 euro koopt krijgt er gratis een stoffenpakketje uit de 5 euro mand bij.



En wil je graag dit lieve charmquiltje maken? Voor 35 euro ontvang je een  charmpakketje naar keuze, 1.10 meter ecru quiltstof, een zakje hartenknoopjes en de beschrijving van dit quiltje (ook via de website te bestellen).


vrijdag 14 juni 2013

Ratatata......en de uitslag is....



Zonet heb ik mijn kurkenpot leeggegooid, geteld en meteen maar schoongemaakt ;-)
Er zijn via de mail, dit blog en facebook 50 gokjes gewaagd. Blijkbaar heel lastig, er werd gegokt van 55 tot 366!

Het aantal is gewone kurken 154 + champagnekurken 12, is samen 166 !
Bettina zat er via facebook het dichtst bij, zij gokte 165! Bettina, gefeliciteerd, jij mag als eerste het stoffenpakketje kiezen. Mail mij je adres maar dan komt het naar je toe.

Wie er ook in de buurt zat was Suuske via dit blog met 160. Suuske gefeliciteerd, jij krijgt ook een pakketje toegezonden. Mail mij je adres maar door ;-)


En Dora? Het gips is van haar pootje. Met gips was ze best handig geworden, ze nam gewoon in de tuin sprintjes achter poezen aan. Het gips zat haar niet in de weg. Nu is ze weer zielig. In het gips heeft een nagel verkeerd gezeten en ze heeft nu een vervelend wondje bij haar nagel en op een paar andere plekjes. Ze staat er nu helemaal niet meer op en volgt mij in en om het huis als een schaduw. zielig he!

donderdag 13 juni 2013

Ach ja, heel veel hartjes!


Vanavond heb ik deze hartjeskrans afgemaakt, alleen morgen bij daglicht de strikjes en klosjes erop bevestigen. Het pakketje is ook in rood - wit verkrijgbaar via de webwinkel. Er zitten 24 hartjes in een kransje in 8 verschillende stofjes. Zelfs de lintjes voor de strikjes en de mini klosjes zitten erbij!

En dames....blijven gokken hoor op de kurken ;-)


dinsdag 11 juni 2013

Kurken, 1,2,3,4,5,6,......enz


Leuk om alle reacties te zien, via dit blog, maar ook via facebook en emails. De aantallen die gegokt worden liggen tussen de 50 en 370. Het leuke is dat ik het zelf ook nog niet weet, ik ga de 15e pas tellen ;-)
Vandaag nog een foto van boven af.

En of we al die flessen ook echt opgedronken hebben ?
Jazeker, maar wel in 15 jaar tijd of zo. Ik heb nog zo'n pot, met nog echte kurken met tekst erop (tegenwoordig zeldzaam).

Ooit ga ik er een leuk kransje van maken. Of misschien wel zo'n leuk kurken hart ;-)



zaterdag 8 juni 2013

LOTERIJ !!

Het is mij veel te rustig, dat heb je met dit weer ;-) Daarom organiseer ik een zomerse loterij in Franse sfeer!



Ik keek naar ons geliefde paneeltje dat in onze eetkeuken hangt en dacht natuurlijk meteen aan een glaasje wijn, lekker kaasje erbij, en mijn kurkenpot (ooit ga ik daar wat leuks mee doen).


Wat moet je dan raden???    Juist, het aantal kurken in de glazen pot.


Iedereen die mij volgt mag meedoen en het aantal kurken gokken, wie er het dichts bij zit wint één van deze stoffenpakketjes. Mail mij je gokje, je naam en adres, dan doe je al mee. Wil je 2x kans maken, zet het dan een berichtje over deze loterij op je blog. Op 15 juni maak ik de uitslag bekend.

donderdag 6 juni 2013

Drie dikke dames op het strand




Ja, gisteren heb ik dit blok afgemaakt. Heel veel plezier heb ik eraan gehad!
Op naar het volgende blok ;-)

woensdag 5 juni 2013

Bezig met twee bommen ;-)


Vandaag ga ik pakketjes maken voor deel 2 van de BOM "Suikerzoet". De eerste groep dames is al gestart maar in oktober start er weer een serie van deze BOM. 
Zoek je een leuke BOM om in het najaar mee te starten, kijk dan hier. "Aan de kust" staat er nog niet op, die komt er pas op wanneer de top klaar is. Wil je hierover geïnformeerd worden wanneer ik ga werven, stuur mij dan een email, dan houd ik je op de hoogte.

Zelf ben ik tussendoor de Suikerzoet quilt nog stug aan het doorquilten, leuk ter afwisseling met het werken aan de nieuwe BOM "Aan de kust". Het quiltwerk wordt met harten en Keltische motieven. Vandaag maar een plekje in de tuin opzoeken ;-)


dinsdag 4 juni 2013

Appliceren vind ik steeds leuker



Het ligt op de bank en steeds doe ik een steekje. Eerst zit het in mijn hoofd, en langzaam komt het in het eggie te voorschijn. Altijd net anders dan je dacht.....nu zie je pas hoe het uitpakt.....toch net anders neerleggen.... wat een heerlijk gepruts.
Het voordeel is dat ik door en door weet hoe de quilt in elkaar zit. alle hoeveelheid stof die ik gebruik noteer ik, de beschrijving maak ik meteen, dan weet ik zeker dat wanneer ik pakketjes maak er de pakketjes kloppen. Dat wordt bij deze BOM nog een hele klus, er worden veel kleine stukjes verschillende stofjes in elk blok gebruikt.

Door cursisten wordt ik soms op leuke ideeën gebracht.Ik vertelde over de BOM met de quiltles toen Bea zei, doe je er ook dikke dames in? De quilt moet ook een beetje humor hebben. Bea, bedankt, prima idee! Wel van de achterkant, want gezichten doe ik nooit met mijn quilts, dan wordt het te popperig.

Vandaag begin ik aan de achtergrond. Dit wordt één van de blokken die ik laat zien, wordt vervolgt!

zondag 2 juni 2013

Drie dames



Voor mijn nieuwe BOM heb ik dit weekend deze drie dames gemaakt. Heerlijk appliquatiewerkje! Verder verklap ik niet alles over de BOM, het grootste deel is een verrassing. Leuk dat er al een heleboel dames zich hebben gemeld voor deze BOM die in het najaar start, dan weet ik dat ik het niet voor niets doe. en ja, Janneke wanneer je met het appliqueren nog moeite hebt, dan kun je dit op de workshop van donderdag 17 oktober of vrijdag 6 december oefenen.
Heb je interesse in de BOM 5  "Aan de kust"? stuur mij dan een email, dan ontvang je info wanneer ik ga werven. Beslissen of je meedoet doe je dan pas.

Inieminie bikini


Wat een heerlijk gepruts! het is een heel klein appliquatie werkje, ik zit op de bank met mijn stofjes en Roland Garos, een beetje tennis en een beetje appliquatie. De inimienie speldjes bevallen mij goed, zelfs deze string is er goed mee te bevestigen. Een combinatie van dubbelzijdig en needle turn technieken. Wordt vervolgd...