Mijn lijst met blogs

maandag 28 januari 2013

De quiltrekken zijn besteld!

Dames, bedankt voor de adviezen! Vanavond ben ik bij de houtbewerker geweest en heb ik de eerste exemplaren besteld. Ze worden iets hoger en de stokken komen iets verder uit elkaar te staan. Ook worden er niet één maar twee hartjes in de zijkant gemaakt. De rekken worden allemaal met de hand gemaakt en kunnen wanneer je dat wilt in elke gewenste kleur geschilderd worden. De hoogte wordt ongeveer 87 cm en de breedte ongeveer 67 cm. Wanneer ik het eerste exemplaar binnen heb plaats ik weer nieuwe foto's.

Wanneer u het quiltrek in het atelier ophaalt is het voor u gemonteerd. Wel vooraf een afspraak maken zodat u weet dat het op voorraad is en ik thuis ben. Wanneer u het bestelt via de webwinkel ontvangt u het als bouwpakket via pakketpost. Het vergt wel enige handigheid het rek in elkaar te zetten. Dit rek wordt niet naar het buitenland verstuurd.

De quilt rekken zijn al te bestellen, de eerste levering verwacht ik in de eerste week van februari, volgende week al!.
Voor meer info, klik hier



zondag 27 januari 2013

quiltrek



Omdat velen mij er om vroegen, hier dan een foto van het prototype van het quiltrek. Het is nog niet helemaal naar mijn zin, ik wil het nog wat groter hebben en de dwarsbalken moeten nog wat dunner, dan kunnen er makkelijker quilts op en af gehaald worden. Wel leuk is het Hartendief hartje aan de zijkant!

Hebben jullie nog ideeën,roept u maar!
Zou het een probleem zijn het in delen op te sturen of krijgen jullie dan het Ikea-gevoel?
Nu kan het nog worden aangepast dus wie weet neem ik nog een goede tip erin mee ;-)

vrijdag 25 januari 2013

Atelier dagje

Afgelopen week was het druk met werk en quiltlessen. Vandaag ga ik hard aan het werk in het atelier. Er valt veel snijwerk te doen, ik heb stoffen geselecteerd om stofsetjes te maken. Altijd een hele klus om alles te snijden en netjes te verpakken.

Vanmiddag kan ik mijn quiltrek ophalen bij de houtbewerker in ons dorp. Hij heeft op mijn verzoek een prototype gemaakt en wanneer die leuk is gaat hij ze voor de verkoop maken. Wordt dus vervolgt en in een volgend blogje zal ik daar een foto van plaatsen.








woensdag 23 januari 2013

Drie fat quarters Grace van Moda


Vanaf vandaag, zolang de voorraad strekt, zijn deze drie rozenknop stofjes uit de serie Grace van Moda in de aanbieding! Wees er snel bij want op = op !

In groen, ecru en rood, ze passen heel mooi bij elkaar. Drie fat quarters inclusief verzenden binnen Nederland voor 12,50!

Wanneer ze op zijn haal ik ze van de site, naar de site, klik hier

dinsdag 22 januari 2013

Zes harten!


Jawel, om bij de harten te blijven, een quilt met wel 6 romantische harten, klik hier !
Ik ben natuurlijk gek op hartjes maar op dit moment zit ik er inderdaad helemaal in. Het is nog geen Valentijn maar toch.....



zaterdag 19 januari 2013

Gezellige Bee gisteren


Het was erg gezellig tijdens de Bee van gisteren. Op de foto's zie je een kleine impressie van de dag. Omdat de ruimte wat klein was staan de quilts niet helemaal op de foto's, maar je kunt wel zien dat er prachtig werk aan elkaar werd getoond tijdens de show and tell! Op de foto's zie je de Kaffe Fasset quilt van Anite en de sampler van Tertia.


De miniworkshop was het maken van één van de twee harten die verderop op mijn blog staan.
Wil, bedankt voor de foto's!

vrijdag 18 januari 2013

Heb-Lief-Hart



Verrassend, hoeveel bestellingen ik heb gehad van mijn wintersterrenhart. Nu ik er nog de materialen van heb, heb ik er maar gelijk meer pakketjes van gemaakt. En dat alleen door een berichtje op facebook en mijn blog te plaatsen! Om in de hartjes te blijven, weer een nieuwkomer, het heb-lief-hart. Ietsje stitchery en een heel romantisch stofje!


woensdag 16 januari 2013

Een winters hart



Nu we toch allemaal met hartjes bezig zijn kan ik met Hartendief natuurlijk niet achterblijven. Vandaag heb ik maar eens een winters hart gemaakt. De pakketjes ervan liggen ook al bijna klaar, ik moet alleen nog de beschrijving met het telpatroon toevoegen.
Het is best een groot hart, bijna 20 cm, en er zit een sterrenstrook op linnen op, leuk om weer eens kruissteekjes te zetten!

maandag 14 januari 2013

Sneeuw!



Na een vervelende griep heb ik vanmorgen het idee dat het weer wat beter gaat. En wat ziet het er buiten mooi uit! Vandaag nog even rustig aan doen, en genieten van de tuin in de sneeuw! Deze sneeuwpop heb ik nog niet gezien.

vrijdag 11 januari 2013

Oost west thuis best



Zo, eindelijk weer eens een blogje van mij. Het was een drukke week, ik heb drie dagen gewerkt en in twee dagen 4 quiltlessen gegeven. Maar wel heel gezellig en een actief begin van het nieuwe jaar. Vanmiddag was het in één van de groepen rustig en kon ik wat voorbereiden aan mijn nieuwe miniquiltje. Ik moest toch uitleggen hoe je werkt met flisofix, (letters in spiegelbeeld!) dat combineerde dus goed.

Dit keer eens geen Engels Home sweet Home maar gewoon Oost West Thuis Best. Zo is het toch, heerlijk  thuis aanrommelen dit weekend.


donderdag 3 januari 2013

Charmpakketje en stoffenclubpakketje van januari


Flirt is het charmpakketje van januari geworden, een pakketje met frisse kleuren, helemaal hip! Dus dames van de charmclub, vandaag gaat het op de post.


Het stoffen pakketje van januari is Follow my heart. Deze stof is ontworpen door Lynette Anderson voor Lecien. Gisteren zijn deze stoffen binnengekomen, dus helemaal nieuw op de plank. Je kunt de stoffenclub  ook éénmalig uitproberen, dan ontvang je in januari dit pakketje met 3 fat quarters quiltstof.

Ook kwam gisteren deze speciaal voor stitchery geschikte "linnen" binnen. De stof is stevig en heeft de linnen narurel uitstraling. Ook deze stof is van Lecien, van de mrs Marchs collectie, klik hier




woensdag 2 januari 2013

Rag quilt

Gisteren heb ik samen met mijn dochter 100 ! pakketjes gemaakt van de waterlelies. War een klus is dat, elke keer onderschat ik dat weer.

Vandaag ga ik mijn boekhouding doen van 2012, ook een flinke klus. Je ziet, het nieuwe jaar begint goed, al een paar goede voornemens heb ik waargemaakt.


Ook komt er nog iemand stoffen uitzoeken voor net zo'n rag quilt als op de foto staat. Bijna al die stoffen die in die quilt zitten heb ik nog in mijn winkeltje. Altijd in de kerstvakantie verkoop ik veel flanel, ook al is het in zomerse kleuren, ik denk dat dat de warme uitstraling is van de flanel.

Voor wie het maken van een rag quilt overweegt, het patroon met duidelijk beschreven werkwijze krijg je er gratis bij.